در این مطلب به بررسی گوشی پرچمدار اکسپریا ایکس زد 2 سونی (Sony Xperia XZ2) پرداخته ایم. برند مشهوری که سابقه خوبی در صنعت گوشی سازی دارد و البته دوربین های حرفه ای می سازد.
اکسپریا ایکس زد 2 جدیدترین گوشی پرچمدار سازنده مشهور ژاپنی است، اما سیر طراحی بسیاری از گوشی های پیشرفته ای را که در سال 2018 عرضه شده اند را دنبال نمی کند. این گوشی هوشمند از یک پردازشگر قدرتمند و دوربین کار آمد با توانایی فیلمبرداری سرعت آهسته بهره می برد و ناگفته نماند که این گوشی هیچ ترسی هم از نشان دادن حاشیه های نمایشگر خود ندارد.
اکسپریا ایکس زد 2 (Sony Xperia XZ2) به دلیل داشتن این ویژگی ها کمی گیج کننده است. حال این سوال پیش می آید که آیا این محصول می تواند با پرچمدارانی مانند آیفون X اپل، گلکسی اس 9 سامسونگ و هواوی پی 20 مبارزه کند یا آمده است تا با گوشی های قدرتمند و ارزان قیمت برندهایی مانند وان پلاس و آنر رقابت کند؟ ما در این مطلب به بررسی اکسپریا XZ2 سونی پرداخته ایم تا در صورت امکان به این سوال پاسخ دهیم.
قیمت
ایکسپریا ایکس زد 2 (Sony Xperia XZ2) در اکثر بازارهای جهان خرید و فروش می شود و به همین دلیل پیدا کردن این محصول کار چندان سختی نیست. این گوشی هوشمند قرار است که در ایالات متحده ابتدا در تاریخ 31 فروردین (20 آوریل) به طور انحصاری توسط Best Buy عرضه گردد و سپس در تاریخ 16 اردیبهشت (6 مه) توسط سایر فروشندگان و سایت آمازون در این منطقه از جهان به فروش برسد.
مدل آزاد (Sim Free) اکسپریا ایکس زد 2 قرار است که با قیمت 799 دلار در اختیار کاربران قرار گیرد. این امر باعث می گردد که این محصول از گلکسی اس 9 که در انگلیس عرضه می شود، ارزان تر باشد، اما در حدود 100 دلار در ایالات متحده از این گوشی هوشمند گران تر فروخته شود.
اکسپریا ایکس زد 2 از نظر قیمتی از آیفون X اپل هم به میزان زیادی ارزان تر است و در واقع از این نظر در بین گوشی های هواوی پی 20 استاندارد و هواوی پی 20 پرو قرار می گیرد. این گوشی هوشمند از ال جی وی 30 و گوگل پیکسل 2 ایکس ال گران تر است.
مشخصات فنی
اکسپریا ایکس زد 2 سونی (Sony Xperia XZ2) اولین گوشی هوشمند عرضه شده در جهان است که می تواند با کیفیت 4K HDR فیلمبرداری کند. این ویژگی می تواند برای کاربران علاقمند به صنعت فیلم سازی خوشحال کننده باشد زیرا این افراد را قادر می سازد تا فیلم های با کیفیتی را ضبط کرده و آن ها را با کیفیت بسیار خوبی بر روی تلویزیون ها و نمایشگرهای 4K HDR پخش کنند و علاوه بر این کاربرانی را هم که می خواهند فیلم های با کیفیتی را از مناظر مختلف در شبکه های اجتماعی بگذارند، راضی نگه دارد.
در مجموع می توان گفت که پخش فیلم های HDR بر روی نمایشگر سونی اکسپریا ایکس زد 2 لذت بخش است. این اولین باری نیست که سازنده مشهور ژاپنی در گوشی های خود از فناوری HDR استفاده می کند، اما این فناوری در ایکس زد 2 کارایی خوبی داشته و توانسته است فیلم های زیبا، روشن و با کیفیتی در اختیار کاربران قرار دهد.
این گوشی همچنین از یک ویژگی جدید به نام سیستم لرزش پویا نیز بهره می برد. این فناوری در هنگامی که در حال نگاه کردن یک فیلم، اجرای یک بازی یا گوش دادن به یک فایل موسیقی هستید، بازخورد لمسی بهتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
سیستم لرزش پویا اکسپریا XZ2 سونی در هنگام اجرای بازی های مختلف عملکرد خوبی دارد، اما در هنگام پخش یک فیلم بیشتر به صورت یک ویژگی تبلیغاتی به نظر می رسد. این سیستم در دسته های دوآل شاک کنسول بازی پلی استیشن 4 هم به کار رفته است و کارایی خوبی را در هنگام اجرای بازی های این سیستم ارائه می کند، اما در زمان اجرای فیلم های مختلف کمی عجیب به نظر می رسد.
برای مثال در هنگام تماشای قسمت های سریال Scrubs در سرویس آمازون پرایم، این ویژگی تنها زمانی خود را نشان می دهد که افکت های صوتی آف اسکرین وجود دارد. در سایر مواقع هرگز اعمال نمی شود، حتی زمانی که در یک صحنه یک تصادف رخ می دهد.
در این بررسی همچنین دریافتیم که سیستم لرزش پویای اکسپریا ایکس زد 2 سونی در هنگام پخش کردن فایل های موسیقی هم عملکرد عجیبی دارد. این فناوری در هنگام پخش ضربات آهنگ هم گوشی را در دست شما می لرزاند. تجربه ایجاد شده در اثر ایفای نقش این سیستم یک تجربه متفاوت است، اما نمی توان گفت که لزوما تجربه کاربر را در هنگام گوش دادن به موسیقی بهبود می بخشد.
البته اگر که گوشی خود را در هنگام پخش شدن موسیقی قفل کنید، این سیستم هم غیرفعال می شود و از این رو زمانی که این گوشی را در حال پخش کردن یک آهنگ بر روی یک میز بگذارید، هیچ صدایی بجز صدای آهنگ مورد علاقه خود را از آن نمی شنوید.
سونی این امکان را فراهم کرده است که شدت لرزش این سیستم را هم در سه حالت کم، متوسط و زیاد تنظیم کنید. کاربر می تواند به همان طریقی که صدای گوشی خود را تنظیم می کند، این قابلیت را نیز تنظیم کند. برای انجام این کار تنها باید در حین پخش شدن یک آهنگ یا اجرا شدن یک بازی، غلتانک صدا را فشار دهید. با انجام این کار نوار اعلان گوشی باز می شود و شما می توانید از طریق یکی از ابزارهای ارائه شده در این قسمت، ویژگی لرزش پویا را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید. کاربر همچنین می تواند این قابلیت را به طور کامل غیرفعال سازد.
سیستم لرزش پویا یک ویژگی جالب و جدید است و بهترین کارایی خود را در هنگام اجرای یک بازی نشان می دهد، اما کاربران بدون این ویژگی هم می توانند از گوشی خود استفاده کنند. این ویژگی، مقدار بسیار کمی از شارژ باتری را مصرف می کند و در مجموع می توان گفت که چندان سودمند و با ارزش نیست!
اکسپریا ایکس زد 2 سونی توانایی ضبط فیلم با سرعت فوق آهسته را هم دارد. سونی برای اولین بار قابلیت فیلمبرداری سرعت آهسته خود با نرخ 960 فریم بر ثانیه را در گوشی اکسپریا ایکس زد پریمیوم نشان داد. در حال حاضر رقیب این دستگاه برای چنین ویژگی، گوشی های گلکسی اس 9 هستند.
سازنده مشهور ژاپنی برای اطمینان از اینکه می تواند در این رقابت پیروز شود، کیفیت فیلمبرداری سرعت آهسته پرچمدار جدید خود را به فول اچ دی با نرخ 960 فریم بر ثانیه ارتقا داده است. بد نیست بدانید که گوشی پرچمدار جدید سامسونگ می توانند در این نرخ با کیفیت 720p فیلم برداری کنند.
در مجموع می توان گفت که اکسپریا ایکس زد 2 سونی در ضبط فیلم های سرعت آهسته کارایی بهتری را ارائه می کند؛ اگرچه باید مانند گوشی های قبلی سونی نور طبیعی روز را در اختیار داشته باشد تا بهترین فیلم های ممکن را در اختیار کاربرش بگذارد.
طراحی
سازنده مشهور ژاپنی از یک سبک طراحی جدید در ساخت گوشی اکسپریا ایکس زد 2 استفاده کرده است. پنل پشتی و دیواره های جانبی این محصول انحنای بیشتری دارند و به همین دلیل این گوشی در مقایسه با محصولات قبلی سونی بهتر در دست قرار می گیرد. سونی در ساخت گوشی پرچمدار جدیدش، دوربین، فلش و سایر سنسورها را نیز به قسمت مرکزی پنل پشتی انتقال داده و آن ها را در یک آرایش عمودی تنظیم کرده است.
بررسی اکسپریا ایکس زد 2 سونی نشان می دهد که در هنگام استفاده از این دستگاه، حس نسبتا خوبی به کاربر منتقل می شود. قاب فلزی به کار رفته در این گوشی نیز باعث شده که این محصول ظاهر زیبا و محکمی پیدا کند. حاشیه های بزرگ نمایشگر که به مدت چند سال باعث سرزنش سونی شده بودند نیز در اکسپریا ایکس زد 2 باریک تر شده و ظاهری مدرن تر و ظریف تر را به آن بخشیده اند.
این موبایل 198 گرمی، 153 میلی متر طول، 72 میلی متر عرض و 11.1 میلی متر ضخامت دارد و علی رغم داشتن یک نمایشگر 5.7 اینچی از گوشی های گلکسی اس 9 و آیفون X که به نمایشگرهای 5.8 اینچی مجهز هستند، بزرگ تر است. ضخامت اکسپریا XZ2 باعث شده که این گوشی هوشمند مانند گوشی های پرچمدار نسبتا قدیمی تر جلوه کند.
این که سونی سبک طراحی خود را ارتقاء داده، خوب است؛ اما باید اعتراف کرد که گوشی پرچمدار جدید این سازنده بهینه سازی های اعمال شده در سبک طراحی گوشی های رقیب خود را ندارد. باید به این نکته نیز اشاره کرد که میزان چسبندگی اکسپریا ایکس زد 2 به دست کاربر چندان رضایت بخش نیست.
سونی در چند سال گذشته اسکنر اثر انگشت گوشی های خود را در دیواره جانبی این محصولات نصب می کرد، اما در ساخت محصول جدیدش، این سنسور امنیتی را به پشت گوشی و زیر سنسور دوربین انتقال داده است. انتقال این سنسور به پشت گوشی یک حرکت خوب به نظر می رسد، اما باید گفت که در مکان خوبی قرار نگرفته است. در حقیقت می توان گفت که سنسور اسکنر اثر انگشت اکسپریا ایکس زد 2 فاصله بسیار زیادی با قسمت فوقانی پنل پشتی دارد.
در واقع زمانی متوجه این موضوع می شوید که می خواهید از این سنسور استفاده کنید و انگشت نشانه خود را به اشتباه بر روی سنسور دوربین می گذارید. این دو سنسور در هنگام لمس شدن حس مشابهی را به شما منتقل می کنند به همین دلیل فهمیدن این که سنسور دوربین را به طور اشتباهی به جای سنسور اسکنر اثر انگشت گوشی لمس کرده اید، چندان ساده نیست.
با گذشتن چند روز از استفاده از اکسپریا ایکس زد 2 سونی راحت تر اسکنر اثر انگشت این گوشی هوشمند را لمس می کنید، اما باز هم گاهی در استفاده از آن دچار اشتباه می شوید.
سونی در اکسپریا XZ2 کلید پاور/قفل را در دیواره جانبی سمت راست بدنه قرار داده است. یک غلتانک صدا در بالا و یک کلید اختصاصی دوربین در پایین این شاسی قرار دارد. پورت سیمکارت نیز در بالای بدنه و پورت یو اس بی نوع C هم در انتهای بدنه قرار گرفته است.
اکسپریا ایکس زد 2 فاقد جک 3.5 میلی متری هدفون است. سونی یک رابط را ارائه کرده تا کاربران گوشی جدیدش بتوانند به واسطه آن از هدفون های سیمی خود نیز استفاده کنند. اقدام سونی مبنی بر حذف این سخت افزار چندان عجیب نیست؛ زیرا سازندگان زیادی به استفاده نکردن از این قطعه روی آورده اند. با این حال نبودن جک هدفون 3.5 میلی متری باعث می شود که محبوبیت یک گوشی هوشمند در زمینه ارائه یک تجربه خوب از اجرای بازی یا پخش فیلم و موسیقی کاهش یابد.
اکسپریا ایکس زد ۲ سونی کد حفاظت IP65/68 را هم بر روی خود دارد از این رو می تواند در مقابل نفوذ آب و ذرات گرد و خاک مقاومت کنید.
نتیجه بررسی سونی اکسپریا XZ2
در بررسی اکسپریا ایکس زد 2 سونی به این نتیجه می رسیم که با یک گوشی پرچمدار خوب طرف هستیم. این دستگاه با یک سبک طراحی جدید ساخته شده تا خون تازه ای را در رگ های صنعت گوشی سازی سونی جاری کند؛ هرچند فاقد فاکتورهای طراحی مدرن امروزی است و ویژگی های جدیدی هم که سازنده ژاپنی به آن اضافه کرده، حرف های زیادی برای گفتن ندارند.
انتظار داشتیم که سونی در ساخت این محصول از یک سبک طراحی بهتر، نمایشگر دارای حاشیه های باریک تر و چند ویژگی جدید استفاده کند تا بتواند اکسپریا ایکس زد 2 را نسبت به گوشی های پرچمدار دیگر متمایز جلوه دهد. در مجموع سونی محصولی را ارائه کرده که چندان هیجان انگیز نیست ،اما هر کاری را به خوبی انجام می دهد. این محصول کارایی بدی ندارد، ولی انتظار داشتیم که سازنده ژاپنی در ازای این قیمت، گوشی بهتری را ارائه کند.
این که گوشی های پرچمدار سونی کمی از زمان عقب تر به نظر می رسند، آزار دهنده است. در این بین اکسپریا ایکس زد 2 یک سبک طراحی مثبت در سیر تکاملی گوشی های سونی به شمار می آید، اما باز هم کمی نسبت به سبک طراحی مدرن گوشی سازی عقب افتاده است.
ویژگی های مثبت:
ویژگی های منفی:
برای دیدن مطلب بیشتر به سایت منبع مراجعه کنید
منبع : صائین کالا نیوز